Rulou de porc cu spanac

Ingrediente
  • 1 kg file de porc
  • 5 ouă
  • 1 lingură făină
  • 300 g spanac conservat
  • 4 morcovi 
  • 4 cepe mijlocii
  • 4 linguri ulei
  • piper
  • sare 

Preparare
1. Speli bucata de file și o tai în lungime, apoi o bați cu ciocanul de șnițele până se subțiază și o presari cu sare și piper. 
2. Cureți, speli și toci mărunt ceapa. Scurgi spanacul din conservă și îl călești în 2 linguri ulei împreună cu ceapa. După ce s-a răcit, îl amesteci cu 3 ouă bătute, sare și piper după gust.
3. Într-o tigaie cu 1 lingură ulei, prepari o omletă din ouăle rămase, făină, sare și piper. 
4. Cureți și speli morcovii. Așezi fileul pe o suprafață plană, întinzi spanacul pe toată suprafața, iar deasupra așezi omleta și pui morcovii, unul în continuarea celuilalt, pe lungimea feliei de carne. 
5. Rulezi, legi cu sfoară și dai ruloul la cuptor, într-o tavă cu uleiul rămas și puțină apă. Periodic, scoți tava și stropești ruloul cu sos. După 45 de minute, verifici dacă s-a pătruns bine carnea. 
Servești ruloul cald, tăiat în felii groase de 3-4 cm, cu garnitură de rondele de ananas din compot.

Gabriela Constantinov, București
8 porții
1 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *