Rulouri cu ficat de rață

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
6 antricoate de porc sau felii de piept de pui file
100 g brânză topită sau cașcaval
2 ardei
6 felii șuncă sau bacon
300 g ficat de rață
2 ouă
1 ceapă
50 ml vin alb
sare
piper
ulei
muștar
pesmet
500 ml supă

Preparare
1. Bați carnea cu ajutorul ciocanului pentru șnițele, o condimentezi și o lași să stea 2 ore la frigider.
2. Cureți ceapa și ardeii, le speli și le toci mărunt. Călești puțin ulei, ardeiul și ceapa, apoi adaugi ficățeii tăiați mărunți, condimente după gust și lași pe foc pentru 10 minute, amestecând din când în când. Iei tigaia de pe foc, iar când s-au mai răcit ingredientele, încorporezi ouăle bătute.
3. Ungi feliile de carne cu muștarul și cu brânză topită, așezi șunca și repartizezi amestecul cu ficat pe cele 6 felii. Rulezi, legi rulourile cu ață, le treci prin pesmet și le înăbuși la foc mic, adăugând în tigaia cu ulei câte puțină supă și vin. După ce și-au schimbat culoarea, le așezi într-un vas termorezistent, le stropești cu puțină zeamă rămasă de la înăbușit și le coci ¼ oră, până se rumenești în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Andy Drienyovszki, Nădlac, jud. Arad

6 bucăți
3 h



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *