Rulouri cu frișcă și fructe

Ingrediente
  • 400 g aluat pentru foitaj
  • 500 ml frișcă vegetală lichidă
  • zahăr
  • 1 plic întăritor pentru frișcă
  • 200 g zmeură sau fructe de pădure 
 
Preparare
1. Decongelezi lent aluatul, în frigider, cu 12 ore înainte de preparare. Îl desfaci pe planșetă fără să îl întinzi cu sucitorul și îl tai în fâșii late de 2-3 cm pe care le înfășori pe suporturi metalice sau de lemn, speciale pentru rulouri. 
2. Stropești o tavă cu apă și așezi rulourile. Le coci timp de 10 minute la foc iute, apoi reduci intensitatea focului și continui coacerea pentru alte 10 minute.
3. Între timp, speli fructele, le lași să se scurgă în strecurătoare și le cureți de codițe. 
4. Bați frișca lichidă pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider pentru cel puțin 3 ore. Când s-a întărit, adaugi zahăr după gust, întăritorul pentru frișcă și fructele și mixezi în continuare. 
5. Pui crema într-un cornet și umpli rulourile reci, folosind șprițul sau le umpli cu o linguriță.
Le consumi a doua zi, după ce le-ai răcit în frigider, iar frișca a înmuiat aluatul. 
 
Mirela Andronic, Sibiu
 
30 bucăți
1 h 20 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *