Rulouri cu mozzarella

Ingrediente

  • 500 g file de piept de pui
  • 6 felii (200 g) mozzarella
  • 6 felii șuncă de Praga
  • 300 g spanac
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 50 g pesmet
  • 100 g fulgi de porumb
  • 200 ml ulei
  • piper

sare
Preparare
1. Cureți, speli bine și opărești spanacul în apă cu puțină sare, apoi îl scurgi.
2. Cu un cuțit bine ascuțit, tai felii mari, dar subțiri din pieptul de pui. Le învelești în folie de plastic și le bați bine cu ciocanul pentru șnițele.
3. Sărezi și condimentezi carnea după gust, apoi așezi pe fiecare bucată câte o felie de șuncă, una de mozzarella și un strat de spanac tocat mărunt. Rulezi ușor și prinzi rulourile la capete cu scobitori.
4. Zdrobești fulgii de porumb și îi amesteci cu pesmetul. Bați ouăle cu un praf de sare. Treci rulourile mai întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute și la sfârșit, prin amestecul de pesmet și fulgi de porumb. Le rumenești pe toate părțile în baie de ulei încins.
Servești rulourile cu salată de varză și castraveți acri sau alături de orice alte legume proaspete.

Sfatul meu
Cu cât carnea de pui este mai subțire, cu atât rulourile vor fi gata mai repede, iar mozzarella nu va avea timp să se topească.
Marilena Ionică, Ludești, jud. Dâmbovița

6 bucăți
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *