Rulouri cu șuncă

Rulouri cu smantana_MG_0514_Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj din comerț
  • 200 g jambon feliat
  • 100 g pastă de tomate
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • făină pentru planșetă și 1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1. Cureți ceapa și o tai mărunt sau julien. Întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină și așezi feliile de jambon deasupra, la 5-6 cm distanță
unele de altele. Tai aluatul în dreptunghiuri în jurul feliilor de jambon. Pe feliile de jambon întinzi în strat subțire pastă de tomate, presari busuioc și ceapă, apoi rulezi. Presezi aluatul la capete ca să nu se desfacă rulourile.
2. Ungi o tavă cu margarină, așezi rulourile și le coci în cuptorul reîncălzit, timp de 10 minute la foc iute, apoi 10 minute la foc mijlociu.

Sfatul meu!
Servește rulourile calde, cu un sos alb preparat la foc mic din 2 linguri făină, 1 lingură unt, 50 ml vin alb sec și 100 g smântână.

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

10 bucăți
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *