Rulouri de cartofi și gulii

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
420 kcal
15 g proteine
20 g lipide
50 g glucide

Ingrediente
800 g cartofi
400 g gulii
100 g făină
50 ml ulei
2 cepe
1 roșie
1 ou
200 g mozzarella sau cașcaval
sare
piper negru mărunțit
oregano uscat mărunțit
100 g smântână

Preparare
1. Speli cartofii, îi fierbi 20 de minute și îi scurgi. Îi decojești și îi pasezi.
2. Cureți guliile și le dai pe răzătoarea mică. Tai mărunt ceapa curățată și o călești în 1 lingură de ulei încins, până se înmoaie. Adaugi gulia, apoi roșia decojită și mărunțită. Le călești până când amestecul scade, după care sărezi și condimentezi cu oregano și piper după gust.
3. Amesteci piureul de cartofi cu făina, oul bătut și un praf de sare. Pe hârtii de copt unse cu ulei, întinzi piureul în dreptunghiuri de 15×20 cm. Presari mozzarella rasă și repartizezi legumele călite, după care rulezi ajutându-te de hârtie.
4. Le coci la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu 25-30 de minute. Le servești cu smântână.

Ioana Preda, București

6 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *