Rulouri de pește cu ciuperci

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
4 fileuri de cod
1 lămâie
250 g ciuperci proaspete
100 ml vin alb
2 legături pătrunjel
2 cepe
125 ml ulei
2 linguri făină
25 g unt
½ linguriță condiment din legume
50 g smântână pentru gătit
piper
sare

Preparare
1. Speli fileurile și le lași să se scurgă, apoi le stropești cu zeama de lămâie, le presari cu sare și piper și le păstrezi în frigider până pregătești ciupercile.
2. Cureți și speli ciupercile și ceapa. Le tai mărunt și le călești în 100 ml ulei, apoi le amesteci cu 1 legătură pătrunjel tocat mărunt și sare după gust.
3. Ungi cu ulei 4 bucăți de folie de aluminiu. Așezi fileurile, repartizezi și întinzi umplutura cu ciuperci, apoi rulezi.
4. Așezi rulourile într-un vas termorezistent și le dai la cuptor, la foc iute, pentru 15-20 de minute. Le desfaci din folie cu grijă, le prinzi cu scobitori, le stropești cu vin și le lași la cuptor pentru încă 15 minute.
5. Topești untul, adaugi făina și torni treptat 250 ml apă caldă, în care ai dizolvat condimentul. Amesteci până se îngroașă sosul și, la ultimele 2-3 clocote, pui smântâna și pătrunjelul rămas, fin tocat.
6. Servești rulourile acoperite cu sos, alături de garnitură de orez.

4 bucăți
1 h

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *