Rulouri de pui în crustă de mălai

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 bucată conține:
140 kcal
15 g proteine
5 g lipide
5 g glucide

Ingrediente
2 piepți de pui file
100 g caș sau mozzarella
100 g cașcaval
3 linguri mălai
300 g roșii cherry
sare
piper
cimbru uscat mărunțit
1 felioară slăninuță

Preparare
1. Speli carnea, o usuci între șervete și tai fiecare jumătate de piept în 3 felii pe care le învelești în folie și le bați ușor, cu ajutorul ciocanului pentru șnițele. Tai cașul în 12 bastonașe subțiri.
2. Presari fiecare felie de carne cu cimbru și sare după gust și așezi câte un bastonaș de caș. Rulezi, prinzi cu scobitoare și treci rulourile printr-un amestec de mălai, cimbru, piper și sare.
3. După ce ai pregătit jarul și ai uns cu slăninuță grătarul încins, așezi rulourile și le frigi timp de 20 de minute, întorcându-le pe toate părțile.
4. Când sunt gata, dar sunt încă fierbinți, pui pe fiecare o felioară de cașcaval și înfigi în scobitoare o roșioară. Le servești alături de salată verde.

Sofia Hrelea, Topleț, jud. Caraș-Severin

12 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *