Rulouri de pui, cu ardei copt și cașcaval

31_

Ai nevoie de:
500 g piept de pui dezosat
150 g cașcaval
100 g bacon
200 g ardei
100 ml ulei
50 ml zeamă de lămâie
1 linguriță cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Coci ardeii și îi cureți de coajă și cotoare. Prepari sosul pentru
marinat, amestecând într-un castron uleiul cu zeama de lămâie, cimbrul, sare și piper după gust.
2. Speli pieptul de pui, îl cureți de pieliță, apoi îl tai în felii subțiri și îl pui la marinat în sos, timp de 30 de minute.
3. Scoți feliile de carne din sos și le pui una lângă alta, pe o folie de
aluminiu. Razi deasupra cașcavalul, apoi așezi un strat de felii de
bacon și unul de ardei copți, tăiați fâșii. Le rulezi și strângi folia la capete.
4. Așezi ruloul într-o tavă și torni sosul folosit la marinat. Pui tava pe grătar și lași ruloul pe fiecare parte, timp de 20-25 de minute.
5. Iei tava de pe grătar și desfaci puțin folia, cu mare grijă, ca să iasă aburul acumulat. Lași ruloul să se răcorească timp de 15 minute, timp în
care cașcavalul ras se întărește și leagă straturile între ele. Îndepărtezi folia și tai ruloul în felii groase de 2-3 cm.

Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *