Rulouri de pui cu măsline

Friptura cu pasta de masline_MG_9122_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
308,0 kcal
37,5 proteine
18,5 g lipide
6 g glucide

Ingrediente

  • 500 g file de piept de pui sau curcan
  • 200 g măsline verzi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • condimente (maghiran, busuioc, cimbru)

Preparare
1. Speli carnea, o usuci folosind un șervet curat și o tai în patru felii subțiri, pe care le presari cu condimente după gust. Le înăbuși la foc mic, într-o tigaie cu ulei și puțină apă, picurând din când în când apă. Acoperi vasul și continui să prepari carnea până când se pătrunde.
2. Între timp, cureți măsline de sâmburi. Le pasezi în blender împreună cu 1 lingură de ulei și usturoiul, în prealabil curățat. Acrești pasta obținută cu zeamă de lămâie după gust. Este bine să folosești măsline desărate sau să le desărezi prin opăriri repetate.
3. Repartizezi pasta de măsline pe fiecare dintre bucățile de carne. Le pliezi, le prinzi cu scobitori și le servești fie calde, la felul principal, fie reci, ca aperitive.

Elena Corduneanu, Târgu Jiu, jud. Gorj

4 porții
35 min

Rețetă permisă în diabet.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *