Rulouri de pui cu varză

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 pulpe de pui dezosate
1 ceapă (de preferință roșie)
50 ml ulei de măsline
2 morcovi
½ țelină mijlocie
1 varză mică
100 ml suc de roșii
boia de ardei
maghiran
rămurele de cimbru
piper
sare

Cum procedezi:
1. Bați pulpele dezosate cu ciocanul pentru șnițele. Le presari cu sare și condimente după gust, le rulezi și le fixezi cu scobitori sau le legi cu sfoară.
2. Înăbuși rulourile în uleiul încins, cu puțină apă. Le scoți pe capacul unui vas termorezistent, îndepărtezi scobitorile sau sfoara, le acoperi cu folie și le păstrezi la cald până pregătești varza.
3. Cureți și speli legumele. Tai ceapa julien. Dai pe răzătoarea mare morcovii, țelina și varza. Călești legumele în uleiul rămas de la rulouri, apoi adaugi apă fierbinte și le lași să fiarbă timp de 30 de minute. Torni sucul de roșii, amesteci, apoi sărezi și piperezi garnitura după gust și o fierbi încă 5 minute.
4. Servești rulourile calde, alături de varza cu legume, iar dacă dorești și cu smântână.

4 porții
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute

Mariana Șuteu, Baia Mare



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *