Rulouri de pulpă de porc, în folie

Foto: Elena Tănăsescu
Foto: Elena Tănăsescu

Ingrediente
500 g pulpă de porc
3 căței de usturoi
1 felie de pâine
2 ouă
2 linguri ulei
sare
piper

Preparare
1. Înmoi pâinea în apă. Cureți usturoiul. Tai 2/3 din pulpa de porc în felii subțiri, pe care le bați cu ciocanul pentru șnițele.
2. Treci carnea rămasă și pâinea bine stoarsă prin mașina de tocat, apoi o amesteci cu usturoiul, ouăle bătute, sare și piper după gust.
3. Repartizezi amestecul pe feliile de carne și le rulezi. Împachetezi rulourile în folie de aluminiu unsă cu ulei și strângi bine capetele.
Frigi rulourile pe jar, timp de 10-15 minute sau pe grătar, timp
de 25-30 de minute, întorcându-le pe toate părțile.
Le servești fierbinți, cu salată verde, castraveciori murați sau
salată de varză dulce.

Dorica Chiribuță, Răchiți, jud. Botoșani

Salată verde, cu smântână și usturoi
Ingrediente
2 salate verzi
1 lămâie sau 1 linguriță oțet
1 lingură smântână
2 linguri ulei
2-3 căței de usturoi
1 linguriță zahăr
1 legătură mărar
sare

Preparare:
Cureți usturoiul, îl zdrobești și îl amesteci cu zeama de lămâie sau oțetul diluat cu 50 ml apă, uleiul, zahărul, smântâna și sare după gust.
Speli salata frunză cu frunză, o lași la scurs și o tai în fâșii late. Torni sosul peste salată, adaugi mărarul tocat mărunt și amesteci ușor.

Garnitură de verzișoare de Bruxelles
Ingrediente
300 g verzișoare de Bruxelles proaspete sau congelate
100 g pesmet
4 linguri unt
sare

Preparare
Dacă ai verzișoare proaspete, le cureți de frunzele exterioare și le pui la fiert în apă cu un praf de sare, pentru 8-10 minute. Dacă verzișoarele sunt congelate, le pui la fiert în apă clocotită, fără să le decongelezi. Topești untul într-o crăticioară și rumenești puțin pesmetul. Scurgi bine verzișoarele fierte și le treci prin pesmet, apoi le presari cu sare după gust. Sunt o garnitură deosebit de gustoasă și aspectuoasă, potrivită pentru preparatele din carne de pui și porc.

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *