Rulouri de șalău în foitaj

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
600 g file de șalău
500 g aluat de foitaj
150 g bacon
1 lămâie
50 g mac
1 ou
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei
sare
piper
făină pentru planșetă

Cum procedezi:
1. Speli fileurile de șalău și le cureți de piele și eventualele oase. Le înăbuși puțin în ulei, întorcându-le pe ambele părți, apoi le scoți pe un șervet de hârtie absorbantă, le stropești cu zeamă de lămâie și le presari cu sare, piper și pătrunjel fin tocat.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3 mm și îl tai în pătrate de 10 cm. Tai baconul în felii cât mai subțiri. Așezi în marginea fiecărui pătrat câte o bucată de pește, între două felii de bacon. 3. Rulezi aluatul, apoi îl presezi ușor la capete, ca să nu se desfacă. Ungi rulourile cu oul bătut cu un praf de sare și le presari cu mac.
4. Aprinzi focul la cuptor. Așezi rulourile astfel pregătite într-o tavă stropită cu apă. Le coci timp de 10 minute la foc iute, apoi reduci intensitatea focului la mijlociu și le mai coci aproximativ 20-25 de minute, până se rumenesc frumos.

6 bucăți
Timp de preparare: 50 de minute

Rodica Doina Crăciun, Galați



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *