Ingrediente
250 g șuncă
1 gălbenuș
1 linguriță muștar
1 rădăcină mică hrean sau 1 linguriță hrean conservat
1/2 lămâie
100 ml ulei
100 g brânză topită
sare
câteva măsline și ridichi pentru decor
Preparare 1. Din gălbenuș, muștar, ulei și 2-3 linguri de zeamă de lămâie prepari o maioneză, pe care o sărezi după gust. Cureți rădăcina de hrean și o razi fin. Amesteci bine maioneza cu hreanul și brânza topită, până se omogenizează pasta.
2. Tai șunca în felii subțiri. Pui câte 1 lingură de pastă pe marginea fiecărei felii, le rulezi și le prinzi cu scobitori. Cureți și speli ridichile. La capetele fiecărei scobitori pui câte o măslină și o ridiche.
Floriana Stan, Râmnicu Vâlcea
10 porții
20 min