Rulouri de vinete

Ingrediente

  • 3-4 vinete mari
  • 200 g urdă
  • 100 g cașcaval
  • 50 g parmezan
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 4 roșii
  • piper
  • sare
  • câteva frunze de busuioc verde

Preparare
1. Speli vinetele și le tai pe lungime, în felii subțiri, pe care le așezi în tavă și le coci timp de 10 minute, la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit.
2. Razi fin parmezanul și cașcavalul. Din urdă și cașcaval, faci o pastă pe care o sărezi după gust. Cureți roșiile de coajă și cotoare și le tai în cubulețe. Amesteci roșiile cu sare, piper și busuioc fin tocat, după gust.
3. Presari puțină sare pe feliile de vinete, așezi în capătul mai lat câte o lingură cu pastă și rulezi. Prinzi rulourile cu scobitori, pentru a nu se deface. Le așezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei, iar deasupra presari roșiile condimentate, apoi parmezanul ras fin.
4. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. După 20 de minute scoți rulourile, îndepărtezi scobitorile și servești preparatul fie cald, fie rece.

Ștefania Răduță, București

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *