Rulouri din carne tocată și costiță

rulouri cu carne tocata_

Ai nevoie de:
500 g carne de vită
500 g ceafă sau pulpă de porc
4 cepe
2-3 căței de usturoi
1 linguriță piper măcinat
1 lingură busuioc uscat
2 ouă
1 cartof
300 g costiță
sare
250 ml vin alb sec sau bere

Cum procedezi:
1. Cureți ceapa și cartoful, le speli și le lași în apă până pregătești carnea. Speli carnea, o scurgi, apoi îi îndepărtezi pielițele și tendoanele și o tai în cuburi. O treci de două ori prin mașina de tocat, împreună cu legumele. În amestecul de carne și legume tocate adaugi usturoiul pisat, ouăle bătute, piperul, busuiocul și sare după gust. Omogenizezi pasta și o dai la frigider pentru ½ oră.
2. Tai costița în felii subțiri. Cu mâinile umezite, formezi din pasta de carne cârnăciori subțiri, lungi de 10-15 cm. Înfășori fiecare cârnăcior în felii de costiță, pe care le fixezi cu scobitori.
3. Le frigi pe grătarul încins, întorcându-le pe toate părțile, ca să se rumenească uniform. Din când în când, le stropești cu vin alb sau cu bere. Când sunt gata, le servești ornate cu pătrunjel verde, alături de o salată de roșii cu zeamă de lămâie.

Marilena Ionică, Ludești, jud. Dâmbovița



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *