Rulouri din piept de pui cu fenicul

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de
1 piept de pui dezosat și fără pieliță
1 bulb de fenicul
1 linguriță nucșoară
2 linguri ulei
1 lămâie
piper
sare
folie de aluminiu

Pentru garnitură
500 g ciuperci
1 legătură ceapă verde
1-2 linguri ulei
sare

Cum procedezi
1. Tai pieptul de pui pe jumătate, apoi în felii subțiri, pe care le ungi cu ulei și zeamă de lămâie și le presari cu condimente. Cureți și
speli bulbul de fenicul și îl tai în fâșii, pe lungime, apoi în bastonașe. Așezi 2-3 bastonașe de fenicul pe marginea feliilor de piept și rulezi strâns, apoi învelești rulourile în folie de aluminiu și le frigi pe grătar timp de 15-20 de minute.
2. Pentru garnitură, cureți ciupercile și ceapa, le speli, le tai
mărunt și le înăbuși împreună cu feniculul rămas, uleiul, sare după gust și puțină apă. Mixezi legumele în blender până obții o pastă. Scoți rulourile din folie după ce ai pregătit garnitura, le sărezi, le așezi pe un platou și le decorezi cu frunze de fenicul.

Doina Dumitriu, București

Sfatul meu!
Dacă nu ai fenicul în grădină, poți să cumperi de la supermarket. Atât bulbul, cât și frunzele și uleiul extras din semințele de fenicul ușurează digestia și dau o aromă plăcută, ușor răcoritoare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *