Rulouri din piept de pui cu legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
2 bucăți file piept de pui
1 ceapă
3 morcovi
½ țelină
50 ml ulei
1 linguriță amestec de condimente pentru carnea de pui
1 salată verde
25 g boabe de porumb din conservă
piper
sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl tai cu grijă, astfel încât să îl subțiezi. Cu ajutorul ciocanului pentru șnițele, bați ușor feliile obținute. Le presari cu sare și piper după gust.
2. Cureți și speli legumele. Tai ceapa julien, iar morcovii și țelina în bastonașe subțiri și lungi. Așezi legume în marginea fiecărei felii de carne, rulezi și prinzi ruloul cu o scobitoare.
3. Așezi rulourile într-un vas termorezistent uns cu 1 lingură ulei. Le presari cu condimente pentru pui și le ungi cu ulei. Introduci tava în cuptor și le coci la foc mijlociu, timp de 35-40 de minute, până se rumenesc frumos.
4. Scoți forma din cuptor și o acoperi cu un capac, pentru a nu se usca rulourile. Le servești calde, așezate pe foi de salată verde, cu boabe de porumb presărate împrejur.
Sfatul meu: La fiecare rulou, așază 2 bastonașe de morcov cu capetele în afara ruloului. Rulourile vor avea aspectul unor puișori, bucățile de morcov reprezentând cioculețele lor, iar salata, o pajiște.

4 bucăți
50 min

Emilia Nedelciu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *