Rulouri din piept de pui cu prune uscate

Rulouri de pui cu prune si varza_IMG_8996

Ingrediente
4 fileuri de piept de pui
4 felii subțiri de slănină afumată
16 prune uscate
2 linguri rom
4 linguri varză murată
2-3 linguri ulei
200 ml supă de legume
nucșoară
piper sau ienibahar
sare

Preparare
1. Cureți prunele de sâmburi și le rehidratezi în rom diluat cu apă călduță. Speli carnea, o usuci cu un șervet și o bați cu ciocanul pentru șnițele. Tai varza fideluță. 2. Presari fiecare bucată de piept cu puțină sare și condimente, apoi repartizezi varza pe felii și acoperi cu feliile de slăninuță afumată. Scurgi prunele și le așezi pe lungimea feliilor. Rulezi ușor și prinzi rulada cu scobitori sau le legi cu sfoară.
3. Înăbuși rulourile în ulei, turnând treptat câte puțină supă de legume. Acoperi vasul și lași rulourile să se înăbușe la foc mediu, pentru 20 de minute sau le introduci în cuptor. Din când în când, le întorci pentru a se pătrunde mai bine pe toate părțile și adaugi puțină apă fierbinte.

Andy Drienyovszki, Nădlac, jud. Arad

4 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *