Rulouri din piept de pui cu spanac

 Ingrediente
  • 800 g piept de pui file
  • 400 g spanac
  • 200 g brânză dulce
  • 200 g cașcaval
  • 3-4 căței de usturoi
  • 25 g margarină
  • sare

Preparare
1. Cureți spanacul, îl speli bine și îl opărești în apă cu puțină sare. Când s-a răcit, îl amesteci cu brânza dulce, usturoiul zdrobit, cașcavalul ras și sare după indicația medicului. 
2. Speli pieptul de pui, îl tai pe grosime în felii subțiri, pe care le bați ușor cu ciocanul pentru șnițele. 3. Așezi feliile de carne pe bucăți de folie de aluminiu unse cu margarină, pui umplutură la unul dintre capete și rulezi ajutându-te de folie, apoi împachetezi rulourile la capete. 
4. Le pui într-o tavă cu puțină apă. Dai tava la cuptor, la foc mijlociu, timp de 30 de minute, apoi desfaci folia cu grijă și mai lași rulourile la cuptor timp de 10-15 minute, ca să se rumenească. 
5. După ce rulourile s-au mai răcit, le tai în felii și le servești cu garnitură de piure de cartofi. 
 
Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

8 porții
1 h 15 min

Sfatul nostru: Însoțite de altă garnitură, rulourile sunt bune și pentru diabetici, dat fiind conținutul lor redus de glucide. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *