Rulouri din șuncă, umplute cu creier

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:
500 g creier
1 lingură oțet
300 g șunculiță împănată cu carne
1 linguriță făină
150 ml lapte
25 g unt
50 g cașcaval
sare
piper
câteva frunze de salată verde pentru decor

Cum procedezi:
1. Pui creierul într-o oală și torni peste el apă rece cu oțet. După 15 minute scurgi apa și îl cureți de pielițe, apoi îl fierbi timp de 10 minute, în apă cu puțină sare. Tai șunca în felii subțiri. Dai creierul fiert și bine scurs, prin mașina de tocat.
2. Dizolvi făina în 50 ml lapte rece și o torni în restul de lapte clocotit. Fierbi sosul la foc mic, până se îngroașă, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Stingi focul și încorporezi în sos untul, creierul, cașcavalul ras, sare și piper după gust.
3. Așezi pe fiecare felie de șuncă o lingură din pasta cu creier răcită și rulezi. Aranjezi rulourile pe o farfurie decorată cu frunze de salată verde.

10 rulouri
Timp de preparare: 50 de minute

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *