Salam dietetic

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
300 g carne slabă de vită
50 g orez
2 albușuri
sare
condimente: cimbru, rozmarin, piper

Cum procedezi:
1. Speli carnea, o lași la scurs, apoi o tai în cuburi și o dai de două ori prin mașina de tocat. Amesteci orezul ales și spălat în prealabil, cu carnea, albușurile, sare și condimente după gust.
2. Pui amestecul într-un tifon umed și îl rulezi strâns, dându-i formă de salam. Legi tifonul la capete și fierbi salamul într-un vas termorezistent cu puțină apă, timp de 1 oră.
Din când în când scoți vasul, întorci ruloul și torni puțină apă, astfel încât salamul să nu rămână niciodată în vasul uscat și să fiarbă în baie de aburi. Îl servești rece, tăiat în felii groase de 1-1,5 cm.

Loredana Burbulea, Bacău

10 felii

1 felie conține:
60 kcal
10 g proteine
2 g lipide
5 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *