Salată algeriană

Salata algeriana_MG_8979_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
185 kcal
5 g proteine
10 g lipide
25 g glucide

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie (500 g)
  • 5 morcovi
  • 4 cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oțet de mere

Preparare
1. Speli bine sfecla și cartofii și le pui la fiert fără să le cureți de coajă, în vase diferite. Separat fierbi morcovii, în prealabil curățați de coajă.
2. După ce legumele au fiert, le lași să se răcească, le decojești și le tai după preferință sau le dai pe răzătoarea mare. Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul.
3. Pentru dressing, amesteci uleiul cu muștarul, adăugându-l picătură cu picătură, ca la maioneză și amestecând energic fără să schimbi sensul. La sfârșit încorporezi oțetul sau zeama de lămâie și sare hiposodică, dacă medicul ți-a permis.
4. Pui legumele într-un castron, le stropești cu dressingul, acoperi cu un capac și amesteci salata prin răsturnări repetate.

Margareta Burduja, Iași

6 porții
35 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

 O altă rețetă de aperitiv pe care îți este permis să o consumi dacă suferi de o afecțiune cardiovasculară găsești aici.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *