Salată asortată pentru iarnă

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 kg gogoșari roșii
3 kg castraveți murați
2 kg morcovi
1 borcan (400 g) muștar dulce
250 ml ulei
5 pastile de aspirină
500 ml oțet din vin alb
2 l apă
sare

Cum procedezi:
1. Speli gogoșarii, le îndepărtezi cotoarele și semințele, apoi îi tai fideluță și îi lași să se scurgă. Dai castraveții pe răzătoarea cu ochiuri medii sau îi tai cubulețe și îi lași la scurs. Cureți morcovii și îi dai pe răzătoarea mare.
2. Pui la fiert apa cu oțetul, adaugi morcovii și gogoșarii și îi lași să fiarbă timp de 30 de minute, la foc mare, apoi îi scoți și îi pui la scurs într-o strecurătoare.
3. Între timp, prepari o maioneză din muștar și uleiul adăugat treptat. Amesteci legumele fierte cu maioneza, pui castraveții scurși, aspirina pisată, sărezi după gust și omogenizezi.
4. Repartizezi salata în borcane de 400 ml, presând foarte bine cu lingura. Sterilizezi borcanele timp de 1 oră, la foc mic, apoi le depozitezi într-un loc răcoros.

Sfatul meu: Poți folosi această salată iarna, la prepararea salatei de boeuf.

Ioana Panait, Slatina, jud. Olt



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *