Salată asortată

Ingrediente

  • câte 250 g fasole verde, mazăre, sfeclă, țelină și roșii
  • 1 castravete
  • 150 g maioneză
  • ½ salată verde
  • sare

Preparare
1. Alegi fasole verde fideluță crudă, o speli și o cureți de capete și ațe.

Scoți boabele de mazăre din teci.

Fierbi în vase diferite mazărea, fasolea și sfecla bine spălată, în prealabil, apoi scurgi legumele fierte.

Cureți de coajă sfecla și o tai în felii subțiri. Cureți țelina și castravetele de coajă. Tai țelina în bastonașe, iar castraveții în rondele subțiri. Presari castraveții cu sare ca să își lase zeama.
2. Dai la rece legumele astfel pregătite.
3. Aduci legumele la masă pe un platou sau o farfurie compartimentată decorată cu felii de roșii, cu maioneza în mijloc, așezată pe frunze de salată.

Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

6 porții
40 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *