Salată bulgărească

Ingrediente

  • 200 g telemea
  • 1 salată verde
  • 1 castravete lung
  • 5-6 roșii
  • 4 ouă
  • 200 g șuncă
  • 50 g măsline
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Desărezi brânza în apă rece. Desfaci salata în foi, pe care le speli și le lași să se scurgă. Speli castravetele și roșiile. Fierbi ouăle tari. Tai șunca și salata în fâșii, castravetele și ouăle răcite în rondele, iar telemeaua în cuburi. Așezi într-un castron, în straturi alternative, legumele, brânza și șunca.
2. Din zeama de lămâie și ulei, faci un sos pe care îl sărezi după gust. Stropești salata cu sosul și o amesteci ușor, folosind o paletă. Deasupra presari pătrunjelul și decorezi cu ouăle și măslinele.

Daniela Simionescu, Sibiu

8 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *