Salată cu agrișe și brânză topită

Salata cu branza topita si kiwi_MG_5942

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 1 salată verde mare
  • 50 g agrișe
  • 1-2 kiwi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lămâie
  • 2 fire mentă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 10 g nucșoară
  • 1 lingură semințe de floarea-soarelui decojite
  • 20 g cașcaval
  • 3 cuburi brânză topită
  • 1 vârf de cuțit sare

Preparare
1. Speli salata frunză cu frunză, o lași la scurs și o tai în fâșii subțiri. Cureți și speli ceapa și agrișele. Tai frunzele de ceapă în bastonașe, bulbii în rondele, iar agrișele în jumătate, pe lungime. Cureți de coajă kiwi și îl tai în felii subțiri. Razi cașcavalul, iar brânza topită o tai în cubulețe. Din uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și nucșoară faci un sos.
2. Pui în salatieră fâșiile de salată verde, ceapa, semințele de
floarea-soarelui, agrișele și feliile de kiwi. Acoperi cu un capac și amesteci salata prin răsturnări repetate. O stropești cu sosul, presari cașcavalul ras și o servești la masă imediat, decorată cu frunze de mentă.

Doina Dumitriu, București

4 porții

20 min

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *