Salată cu brânză de capră

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

3 porții; 400 kcal; 25 min.

Ingrediente

1 salată verde de dimensiune medie
2 castraveți cornișon
4 roșii
3 fire ceapă verde
2 ardei grași
3 linguri ulei de măsline
4-5 fire pătrunjel verde
2 linguri oțet de mere
2-3 fire cimbru
2-3 fire busuioc
150 g brânză de capră, puțin sărată
2 linguri semințe de dovleac decojite, sare

Preparare
1. Cureți și speli legumele și verdețurile. Tai brânza în felii groase de 1-1 ½ cm, pe care le frigi pe un grătar teflonat, la foc mic, câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le tai în batoane.
2. Tai în rondele ceapa, castravetele și ardeii, salata în fâșii, roșiile în felioare și verdeața mărunt.
3. Pregătești un sos din oțet, ulei, condimente și sare.
4. Pui legumele, brânza și verdeața într-un bol mare, le amesteci delicat și le stropești cu sosul preparat, apoi presari deasupra semințele crude de dovleac.
Narcisa Vlad, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *