Salată cu brânză și ouă

Ingrediente
4 ardei grași
3 roșii
2 cepe
2 morcovi
100 g varză albă
3 ouă
100 g telemea
50 g măsline
zeama de la 1 lămâie
5 linguri ulei
sare
piper

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, apoi le răcești și le decojești.
2. Cureți și speli legumele. Tai ardeii în fâșii, varza fideluță, ceapa și ouăle în rondele, iar roșiile în felii.
Freci ceapa și varza cu puțină sare, ca să se înmoaie. Dai morcovii pe răzătoarea mare și îi stropești cu zeama de lămâie. Tai telemeaua cubulețe.
3. Într-un bol mare, amesteci morcovii, ardeii, varza, ceapa și telemeaua. Decorezi cu feliile de roșii, rondelele de ouă și măslinele. Stropești salata cu uleiul și lași adaosul de sare și piper la latitudinea fiecărui mesean.

Elena Poraicu, Suharău, jud. Botoșani

4 porții
15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *