Salată cu cinci legume

Salata dna Nedelciu_MG_5889

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1/2 varză albă
  • 1 sfeclă roșie mică
  • 1 roșie
  • 1/2 avocado
  • 1 lămâie
  • 1 salată verde
  • 2-3 linguri sos tartar din comerț
  • 2-3 linguri cașcaval ras
  • 1 lingură capere conservate în oțet

Preparare
1. Cureți, speli și razi în vase diferite morcovii, țelina și sfecla roșie. Cureți varza de cotoare și nervuri și o tai fideluță. Speli și lași la scurs frunzele de salată verde. Speli roșia și o tai în felii subțiri. Cureți de coajă avocado, îl razi fin și îl amesteci cu zeama de la 1/2 lămâie.
2. Îmbraci marginile unui bol mare cu frunze de salată și aranjezi în cercuri concentrice legumele, alternând culorile, iar în mijloc așezi avocado.
Decorezi cu felii de roșii și capere. Stropești legumele întâi
cu zeama de lămâie rămasă, apoi cu sosul tartar și presari
deasupra cașcavalul ras.

Emilia Nedelciu, București

Sfatul nostru
Alege avocado fără pete negre sau porțiuni de coajă degradate. Dacă atunci când îl apeși cu degetul ți se par e prea moale, fructul este trecut.
Fructul tare la apăsare poate fi necopt, dar păstrându-l învelit în ziar, la temperatura camerei, se coace în câteva zile. Salata aranjată astfel este aspectuoasă, dar la masă trebuie servită fie amestecată, fie împărțită în sectoare de cerc, astfel încât porția să conțină toate ingredientele.

4 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *