Salată cu crutoane

Foto: MIhai Nicolae - Burda România
Foto: MIhai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 sfeclă roșie de dimensiune mijlocie
1 morcov
1 ceapă
zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 linguriță semințe de susan
200 g pâine neagră
1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Speli sfecla și o coci în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute. Când s-a răcit, o decojești și o dai pe răzătoarea mare.
2. Cureți și speli morcovul și ceapa. Tai mărunt ceapa. Dai pe răzătoarea mică morcovul și îl stropești cu zeama de lămâie.
3. Ca să poți tăia cu ușurință pâinea, e bine să fie mai veche de-o zi. O tai în felii de circa 1 cm, apoi în cubulețe pe care le prăjești în cuptor.
4. Amesteci într-un bol legumele, le stropești cu uleiul de măsline și presari deasupra semințele de susan, crutoanele și pătrunjelul fin tocat.

Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

Sfatul nostru
Într-o seară de post, este salata ideală pentru cină: plină de fibre și sățioasă. Dacă o consumi în săptămâna albă, stropește-o cu un dressing din 100 g iaurt, 1 linguriță ulei de măsline și 1 vârf de cuțit semințe de chimen măcinate.
Iar dacă nu ții post și ai nevoie de proteine, îmbogățește-o cu fâșii subțiri de carne de vită fiartă ori cubulețe de ficat înăbușit – această asociere de ingrediente le priește și celor care suferă de anemie feriprivă.

2 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *