Salată cu dressing de sumac

Foto: Mihai Nicolae; Burda Romania

3 porții; 25 min

Ingrediente
• ½ varză de China sau 1 salată iceberg mică
• 6 roșioare cherry
• 2 lipii libaneze
• 1 lingură ulei
• 1 linguriță turmeric
• ½ linguriță boia dulce
• 3 linguri boabe fierte de năut sau fasole boabe
• ½ ceapă roșie
• 1 legătură pătrunjel verde
• sare
Pentru dressing
• 2-3 căței de usturoi
• 1 linguriță sumac fin mărunțit
• 1 lingură ulei extravirgin de măsline
• 2 lămâi mari
• ½ linguriță sare sau după gust

Preparare
1. Pentru dressing, pui în-tr-un borcan uleiul, sumacul, usturoiul zdrobit, sa-rea și zeama de lămâie. Înfiletezi capacul borcanului și agiți bine, apoi păstrezi dressingul la rece.
2. Ungi lipiile cu un strat fin de ulei ușor sărat și condimentat cu turmeric și boia, apoi le frigi puțin pe grătar și le tai în fâșii sau pătrățele.
Cureți legumele și, după caz, le speli. Tai varza fideluță, roșiile în jumătăți, ceapa și pătrunjelul mă-runt. Scurgi boabele de năut sau fasole.
3. Amesteci într-un bol varza, roșiile, năutul, cea-pa, bucățile de lipie și pătrunjelul.
Stropești salata cu dressingul și o consumi imediat.

Lucreția Marian, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *