Salată cu ficăței

Salata cu ficatei_MG_8503

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

500 g ficăței de pui
1 sfeclă roșie (300 g)
2 morcovi 
1 țelină
3 mere 
zeama de la 1 lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare
 
Preparare
1. Înăbuși ficățeii la foc mic, împreună cu uleiul de măsline și puțină apă, timp de 7 minute, amestecând din când în când ca să se pătrundă bine. Îi presari cu puțină sare după ce i-ai luat de pe foc, altfel se întăresc. 
2. În timp ce se răcesc ficățeii, speli legumele, apoi le decojești și le dai pe răzătoarea mare. Stropești cu zeama de lămâie țelina, care se oxidează cel mai repede.  3. Într-un castron, amesteci toate legumele cu ficățeii tăiați în cuburi și merele, în prealabil decojite, curățate de caseta semințelor și tăiate în felioare. Stropești salata cu uleiul de măsline. 
 
Dorica Chiribuță, Răchiți, jud. Botoșani
 
6 porții

30 min

 
1 porție conține:
262,0 kcal
20,0 g lipide
10,0 g lipide
21,0 g glucide


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *