Salată cu limbă și mazăre uscată

Salata germana_IMG_9528

Ingrediente
100 g mazăre uscată
1 lingură oțet
200 g limbă de vacă
2-3 castraveți
50 g maioneză
1 lingură ulei de măsline
10 măsline
piper
sare

Preparare
1. Speli limba și o pui la fiert la foc mic, pentru 2 ore, împreună cu oțetul. Îndepărtezi pielița care acoperă limba și o tai în felii subțiri.
2. În timp ce fierbe limba de vită, într-un alt vas, pui la fiert mazărea, la foc mic, pentru 30 de minute, în 400 ml apă. Scurgi mazărea fiartă într-o strecurătoare și o treci printr-un jet de apă rece.
3. Speli castraveții și, dacă dorești, îi cureți de coajă, apoi îi tai în fâșii.
4. Într-o salatieră, amesteci legumele cu fâșiile de carne, măslinele, uleiul de măsline și maioneza, adăugând sare și piper după gust.

Maria Buzenchi, Muncelul de Sus, jud. Iași

3 porții
2 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *