Salată cu orez și legume

Ingrediente
  • 100 g orez
  • 2 roșii
  • 2 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 5-6 frunze de tarhon
  • 1 linguriță muștar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță oțet
  • piper 
  • sare 
  • ½ legătură pătrunjel 
Preparare
1. Alegi, speli și fierbi orezul în 250 ml apă rece ușor sărată. Îl scurgi și îl treci prin jet de apă, apoi îl lași să se scurgă. Separat fierbi oul, după care îl cureți.
2. Speli roșiile, ceapa și ardeii. Cureți ardeii și ceapa. Tai ceapa în rondele fine, ardeii în fâșii, iar roșiile în rondele.
3. Așezi într-un castron legumele și orezul și le presari cu puțină sare. Freci gălbenușul zdrobit împreună cu muștarul, uleiul, oțetul diluat cu o lingură de apă, tarhonul tăiat mărunt, sare și piper. 
4. Torni sosul în castron și amesteci ușor, cu ajutorul a două furculițe. Presari albușul tocat mărunt și decorezi salata cu frunze de pătrunjel. O servești de preferință rece, după ce ai păstrat-o la frigider 15-20 de minute. 
 
Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița
 
3 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *