Salată cu pipote

Salata cu pipote_MG_9361_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
350 kcal
35 g proteine
20 g lipide
5 g glucide

Ingrediente

  • 1 salată verde mare
  • 500 g pipote de pui
  • 300 g telemea sau caș de vacă
  • 100 g cașcaval
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 100 g șuncă presată
  • 2 ardei roșii
  • piper
  • sare

Preparare
1. Pui la fiert pipotele în apă cu puțină sare. Când sunt fierte, le scurgi și le lași să se răcească.
2. Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o tai fideluță. Cureți ardeii de semințe și cotoare.
3. Tai șunca în fâșii, ardeii, brânza și cașcavalul în cubulețe, pipotele și verdeața mărunt.
4. Pui într-un borcan uleiul, oțetul, sare și piper după gust, înfiletezi capacul și agiți energic.
5. Așezi ingredientele într-un castron, le stropești cu sosul și acoperi castronul cu un capac. Amesteci salata prin răsturnări repetate. Introduci salata în frigider, pentru 10-20 de minute.
O servești cu crutoane.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

6 porții
40 min

Rețetă permisă în diabet.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *