Salată cu pomelo și semințe de floarea-soarelui

Ingrediente

  • 1 pomelo
  • 2 linguri miere
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 50 g fistic
  • 50 g semințe decojite de floarea-soarelui
  • 1 linguriță scorțișoară

Preparare
1. Alegi un pomelo cu coaja mai lucioasă, nu prea moale, pentru ca miezul să nu fie stricat, dar nici prea tare deoarece ar putea fi deshidratat. Cureți fructul de pomelo de coajă și tai fiecare felie cubulețe. Este de preferat să nu cureți coaja subțire care îmbracă feliile de pomelo, căci aceasta adaugă fructului un plus de nutrienți.
2. Decojești fisticul și îl toci. Amesteci într-un castron cuburile de pomelo cu fisticul, semințele de floarea-soarelui, coaja rasă de lămâie, mierea și scorțișoara. Repartizezi salata în boluri pe care le păstrezi la rece. O servești după 1 oră.

Călina Nicoleta Leucuș, Boldur, jud. Timiș

2 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *