Salată cu pui cu sos de avocado

Salata de pui si sos de avocado_MG_8940_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
220 kcal
20 g proteine
10 g lipide
20 g glucide

 

Ingrediente

  • 300 g file de piept de pui
  • 1 fruct de avocado
  • 3 roșii cherry
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriță miere
  • 100 g iaurt degresat
  • 1 lingură muștar cu boabe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 salată verde
  • 1 ceapă roșie mică
  • oregano, boia dulce

Preparare
1. Tai pieptul de pui în fâșii subțiri, pe care le presari cu oregano și boia și le frigi în tigaia wok, amestecând mereu, ca să nu se lipească.
2. Tai fructul de avocado în jumătate, pe lungime. Îndepărtezi sâmburele și scoți miezul cu ajutorul unei lingurițe, apoi îl tai cubulețe și îl stropești cu zeama de la ½ lămâie.
3. Cureți usturoiul, ceapa și salata. Speli roșiile cherry.
Pentru dressing, mixezi în blender iaurtul, usturoiul, ½ din avocado, mierea și zeama de lămâie rămasă. Încorporezi muștarul și ½ ceapă fin tocată.
4. Amesteci într-un bol fâșii de salată, cu jumătăți de roșii, avocado rămas, carnea friptă și ceapa tăiată solzișori. Le stropești cu dressingul și consumi salata după 10 minute.

Mihaela Neamțu, Satu Mare

5 porții      
45 min

Află mai multe despre minunatul fruct de avocado. Click aici.
O rețetă  interesantă de salată cu avocado găsești aici
Caută pe site mai multe rețete cu avocado!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *