Salată cu rucola și avocado

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
1 avocado
½ lămâie
1 pungă (120 g) rucola
1 portocală
100 g miez de nucă
1 lingură parmezan ras

Preparare
1. Alegi un fruct de avocado bine copt, pe care îl tai în jumătate. Scoți sâmburele și miezul din coajă, învelești jumătățile de avocado în folie și le păstrezi în frigider.
2. Pui frunzele de rucola în strecurătoare și le treci rapid prin jet de apă, apoi le lași să se scurgă. Decojești portocala și tai miezul în cubulețe. Mărunțești miezul de nucă.
3. Tai avocado în felioare subțiri, pe care le stropești cu zeama de lămâie. Pui într-un bol avocado, rucola, precum și cubulețele de portocală și nucă. Le amesteci și le presari cu parmezan ras fin.

Sfatul meu
Dacă dorești, poți să stropești avocado cu oțet balsamic. La această salată nu este nevoie să adaugi ulei de măsline, întrucât avocado este un fruct foarte uleios.

Voichița Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

3 porții
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *