Salată cu şuncă şi ardei

Salata de parizer cu ardei_MG_2652_Ingrediente

  • 350 g șuncă sau parizer
  • 8 frunze salată verde
  • 3 ardei diferit coloraţi (verde, galben, roșu)
  • 6 roșii mici
  • 1-2 castraveţi
  • 1 ceapă roșie mică
  • ½ legătură pătrunjel
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • sare

Preparare
1. Coci ardeii în cuptor, îi sărezi și îi lași într-un vas acoperit. Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le tai în felii sau rondele. Cureţi castraveţii de coajă şi seminţe, îi tai în jumătate, pe lungime şi apoi în felii subţiri. Tai şunca în bucăţi mici şi subţiri, ca să poată fi mestecate uşor, iar ceapa și pătrunjelul mărunt. Cureți ardeii copți de pieliță, nervuri și semințe.
2. Amesteci uşor toate ingredientele. Tapetezi un castron  cu frunze de salată şi pui în mijloc salata, pe care o stropeşti cu zeama de lămâie şi uleiul.
Este o cină excelentă, dar poate fi consumată şi la celelalte mese.
6 porţii
35 min

Ionela Mariana Nole, Mioveni, jud. Argeș

Sfatul nostru
De la 5 ani, copilul poate mânca salate cu oţet aromat.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *