Salată cu șuncă și brânzeturi

Salata de branzeturi si mezeluri_MG_7184Ingrediente

  • 300 g cașcaval
  • 300 g șuncă
  • 2 ardei
  • 3 castraveți în oțet
  • 3-4 gogoșari în oțet
  • 4 castraveți proaspeți
  • 2 mere
  • 2 portocale
  • 100 g iaurt
  • 150 g smântână
  • 1 lămâie
  • 1 rădăcină de hrean
  • 1 legătură mărar
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 salată verde
  • sare
  • piper

Preparare
1. Tai cașcavalul și șunca în cubulețe. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă. Cureți hreanul, apoi îl razi fin. Speli mărarul și îl toci mărunt. Speli gogoșarii și castraveții murați. Cureți de cotoare și semințe gogoșarii și ardeii grași. Cureți de coajă castraveții proaspeți, merele și portocalele. Tai în cubulețe legumele conservate în oțet, castraveții proaspeți, merele și feliile de portocală, iar ardeii grași în fâșii.
2. Dizolvi zahărul în zeama de lămâie. Faci un sos din iaurt, smântână, zeama de lămâie, hreanul ras și mărarul. Sărezi și condimentezi sosul după gust, apoi îl amesteci cu legumele și fructele. Pui salata într-un bol decorat cu frunze de salată verde.

Adina Maican, Arad

10 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *