Salată cu șuncă și legume

Salata de sunca cu legume_MG_8934_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
320 kcal
15 g proteine
20 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 250 g șuncă slabă de pasăre
  • 1 morcov mare
  • 250 g rădăcină de țelină
  • 100 g porumb din conservă
  • 100 g iaurt degresat
  • 2 linguri zeamă de lămâie sau grepfrut
  • 1 lingură ulei de rapiță
  • 1 legătură pătrunjel
  • opțional, 1 castravecior

Preparare
1. Tai șunca în cubulețe sau în fâșii subțiri. Cureți legumele și le speli. Dai pe răzătoarea mare morcovul și țelina, iar tulpina de țelină o tai în fâșii subțiri. Le stropești cu jumătate din zeama de lămâie. Scurgi porumbul din conservă. Tai în cubulețe castraveciorul.
2. Pentru dressing, amesteci într-un castron uleiul cu zeama de lămâie rămasă, iaurtul și sare după indicațiile medicului.
3. Pui într-un castron legumele, șunca și porumbul. Le stropești cu dressingul și amesteci ușor, folosind două furculițe sau acoperi castronul cu o farfurie și amesteci salata prin răsturnare.
Presari verdeață fin tocată și servești salata imediat.

Rodica Gabără, Suceava

4 porții
15 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *