Salată cu verzișoare de Bruxelles și migdale

Salata de varza de Bruxelles si migdale_MG_9318_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
240 kcal
10 g proteine
15 g lipide
15 g glucide

 
Ingrediente

  • 150 g verzișoare de Bruxelles
  • 12 ridichi
  • ½ castravete lung sau 2 cornișoni
  • 50 g migdale sau caju
  • 2 linguri pătrunjel
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lămâie

Preparare
1. Fierbi verzișoarele timp de 5 minute și le scurgi. Speli castravetele și ridichile și le tai în felii. Prăjești puțin migdalele, într-o tigaie fără ulei.
Pui toate legumele într-un castron. Speli pătrunjelul, îl lași să se scurgă și îl toci fin.
2. Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama de lămâie. 3. Amesteci legumele cu migdalele și le repartizezi în boluri. Stropești cu dressingul și presari pătrunjel pe fiecare porție.
Consumi salata imediat.

Rodica Doina Crăciun, Galați

Sfatul nostru
Toți ne dorim să îmbătrânim frumos, dar important este să îmbătrânim sănătos. Chiar dacă nu putem opri ceasul biologic, avem șansa de a încetini procesul de îmbătrânire, iar unul din factorii prin care putem contribui la această încetinire este alimentația. Prima schimbare ar fi o dietă bazată mai mult pe fructe, legume și cereale. A doua este consumulmde lichide și nu în ultimul rând, să consumăm porții mici, iar după ora 18 o masă frugală.

3 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *