Salată de andive, cu nuci și mere

Ingrediente
• 200 g andive
• 200 g miez de nucă
• 200 g cașcaval
• 3 mere
• 1 salată verde
• 1 lămâie
• 3-4 linguri ulei de măsline
• piper
• sare
• sos tartar
 
Preparare
1. Tai nucile mărunt, cu cuțitul, iar cașcavalul îl dai pe răzătoarea mare. Speli salata frunză cu frunză.
După ce s-au scurs, rupi foile de salată sau le tai în fâșii late.
2. Desfaci foile de andive, le speli și, dacă dorești, le tai. Speli merele și le tai în cubulețe sau felioare.
Stropești cu zeamă de lămâie merele și andivele. 
3. Pui toate ingredientele într-un castron, împreună cu sare și piper după gust și le amesteci ușor, apoi le stropești cu zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Servești preparatul cu sos tartar după gust.
 
Oana Otilia Trică, Râmnicu Vâlcea
 
4 porții 
15 min
 
Sfatul nostru
Sosul tartar se găsește în comerț, dar dacă vrei să-l prepari în propria
bucătărie, noi îți oferim rețeta: amesteci 3 ouă fierte tari, zdrobite, cu 8 linguri maioneză, 3 linguri muștar iute sau Dijon, 1 vârf de cuțit piper, 3 legături de ceapă verde și 1 legătură pătrunjel tăiate mărunt. Pentru un sos fin, obținut rapid, poți mixa ingredientele în blender. Consumă sosul în cel mult 2 zile, deoarece conține ouă și se alterează.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *