Salată de andive cu piept de curcan

Salata de andive cu piept de curcan si maioneza_MG_8892_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
180 kcal
25 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 500 g andive proaspete
  • 500 g piept de curcan
  • ½ lămâie
  • plante aromatice: cimbru, salvie, maghiran, oregano

Pentru maioneza dietetică

  • 1 linguriță făină sau amidon
  • 100 ml lapte degresat pasteurizat
  • 100 ml apă
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură muștar dulce
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la ½ lămâie
  • 1 gălbenuș
  • sare

Preparare
1. Pentru maioneza dietetică, amesteci făina sau amidonul cu laptele rece diluat cu apa. Pui acest sos să fiarbă la foc mic, amestecând energic până când obții un sos omogen. În sosul răcit, încorporezi treptat gălbenușul, muștarul, uleiul, zeama de lămâie și sare după indicațiile medicului.
2. Speli pieptul de pui, îl presari cu plante aromatice și îl frigi.
3. Speli andivele și le desfaci frunzele, îndepărtându-le pe cele veștede. Tai în fâșii frunzele de andive și pieptul de curcan. Stropești andivele cu zeama de lămâie rămasă.
4. Amesteci într-un bol toate ingredientele și le stropești cu maioneza dietetică. Consumi salata imediat ce ai preparat-o.

Ștefania Răduță, București

5 porții
45 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.

Ai probleme hepatobiliare? Îți sugerăm o altă rețetă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *