Salată de ardei capia și vinete coapte

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
2 kg ardei capia
2 kg vinete
2-3 linguri ulei
4 linguri zahăr
200 ml oțet de 9°
½ linguriță boabe de piper
2 linguri boabe de muștar
1 linguriță boabe de coriandru
sare

Cum procedezi:
1. Coci vinetele pe flacără, le cureți cât sunt calde, pentru ca miezul să nu se înnegrească, apoi le lași să se scurgă pe un tocător de lemn înclinat. Coci ardeii pe flacără sau în cuptor, având grijă să îi întorci pe toate părțile.
2. Îi pui într-o cratiță, îi presari cu sare și îi cureți după 20-30 de minute. Dizolvi zahărul în oțet, apoi adaugi uleiul, boabele de piper, muștar, coriandru și sare după gust și amesteci bine.
3. Desfaci legumele coapte în fâșii, pe care le așezi în straturi, în borcane curate de 400 ml. Repartizezi amestecul cu oțet în fiecare borcan, astfel încât să acopere bine legumele coapte, dar să rămână un spațiu de 3-4 cm până la gura borcanului. Închizi borcanele cu capace metalice și le sterilizezi timp de 20-25 de minute.

Sfatul meu: Noi obișnuim să consumăm această salată iarna, în amestec cu ciuperci din conservă.

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *