Salată de ardei în trei culori

Salata de vara_MG_7196

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 3 ardei (roșu, verde, galben)
  • 1/2 ridiche neagră
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 rădăcină mică de hrean
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri sana
  • 1 linguriță boia
  • 1 cățel de usturoi
  • câte 1 vârf de cuțit
  • maghiran
  • salvie
  • busuioc
  • rozmarin
  • sare
  • piper

Preparare
1. Cureți ardeii de cotoare și semințe, îi speli și îi tai în fâșii. Cureți ridichea și ceapa. Dai ridichea pe răzătoarea mare. Tai ceapa solzișori. Speli pătrunjelul și îl toci fin.
2. Pentru sos, amesteci uleiul cu sana, boiaua, plantele aromatice și usturoiul zdrobit. Sărezi și condimentezi sosul după gust și îl amesteci cu legumele pregătite, apoi dai salata la rece pentru 2 ore.
3. Aranjezi salata în salatieră și razi deasupra hreanul, curățat în prealabil.

Ileana Șerban, Balș, jud. Olt

4 porții
2 h 20 min

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *