Salată de ardei și gogonele

Salata dietetica_MG_5118_Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 500 g ceapă
  • 2 kg gogonele
  • 2 kg ardei grași verzi
  • 2 kg gogoșari
  • 500 ml ulei
  • sare
  • câte 1 legătură frunze de țelină, pătrunjel și mărar
  • 2-3 foi de dafin

Preparare
1. Cureți și speli ceapa, morcovii și ardeii. Tai ceapa solzișori, morcovii în rondele subțiri, gogoșarii și ardeii în fâșii, iar gogonelele în cubulețe. Speli verdeața, iar după ce s-a scurs, o tai mărunt.
2. Într-un castron, amesteci legumele și verdeața cu puțină sare și foile de dafin. Păstrezi castronul în frigider, până a doua zi.
3. Scurgi legumele de zeamă, le amesteci cu ulei și le pui în borcane de 400 ml, îndesându-le bine, dar lași un spațiu de 2 cm până la gura borcanului. Înfiletezi capacele, strângându-le cu putere. Le așezi într-un vas mare, torni apă până la nivelul umpluturii din borcan și sterilizezi salata timp de 15-20 de minute. Le lași să se răcească în apa în care au fiert.
Păstrezi borcanele cu salată într-un loc răcoros.

Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj

Sfatul nostru
Consumă câte o porție de astfel de salată stropită cu oțet de mere, lângă mâncăruri pe bază de cartofi sau legume uscate.

10 borcane
24 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *