Salată de arpacaș cu gogoșari murați

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
250 g arpacaș de grâu
1 ceapă
2 gogoșari roșii murați
3 ouă
2 morcovi
5 linguri ulei de măsline sau de semințe de susan
zeamă de la 1 lămâie
sare
piper
1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Alegi arpacașul, îl speli în mai multe ape și îl pui la fiert în apă ușor sărată, la foc mic, pentru aproximativ 2 ore.
2. În timp ce arpacașul fiert se răcește, fierbi ouăle, apoi le decojești și le tai în felii. Cureți și speli ceapa și morcovii. Tai ceapa mărunt și gogoșarii în fâșii. Razi fin morcovii și îi stropești cu zeama de la ½ lămâie.
3. Pentru dressing, amesteci zeama de lămâie rămasă cu uleiul, sare și piper după gust.
4. Amesteci într-un castron legumele cu arpacașul bine scurs și le stropești cu dressingul. Ornezi cu felii de ouă și pătrunjel verde tocat fin.

Gina-Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

3 porții
2 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *