Salată de avocado cu broccoli

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
255 kcal
5 g proteine
20 g lipide
20 g glucide

Ingrediente
2 fructe de avocado
3 morcovi
200 g broccoli
1 lămâie, de preferință verde
1 lingură ulei de măsline
10 frunze de rucola
2 linguri iaurt dietetic
sare

Preparare
1. Alegi fructe de avocado bine coapte, pe care le tai în jumătate și le cureți de coajă și sâmbure. Tai avocado în felioare subțiri sau în cubulețe pe care le stropești cu zeama de la ½ lămâie.
2. Desfaci buchețelele de broccoli, le speli și le opărești timp de 1 minut, apoi le scurgi. Nu e nevoie de mai mult timp de prelucrare termică, întrucât trebuie să rămână „al dente”.
3. Cureți și speli morcovii. Îi tai în fâșii lungi sau cu ajutorul ascuțitorii.
4. Pui într-un bol ingredientele, le amesteci și le stropești cu un dressing preparat din iaurt, uleiul de măsline și zeama de lămâie rămasă. Decorezi cu frunzulițe proaspete de rucola și servești salata imediat.

Doina Tătăranu, București

3 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *